/ Blog / Péče o zahojené…

Péče o zahojené tetování v létě

Jak správně chránit a udržovat vaše tetování během letních měsíců? Minimalizujte blednutí tetování na slunci, které je způsobeno UV zařením. pokračovat ve čtení

Péče o zahojené tetování v létě

V letních měsících je třeba se o svoje tetování extra postarat, a zde Vám shrnu jak. Tetování na slunci bledne kvůli expozici ultrafialového (UV) záření, které je součástí slunečního záření. UV záření má schopnost poškozovat pigmenty v kůži, včetně těch, které jsou použity při tetování. Když je kůže vystavena slunečnímu záření, UV záření způsobuje oxidaci pigmentu v tetování, což může vést k postupnému vyblednutí barvy.

Tetování je umístěno v druhé vrstvě kůže nazývané dermis. I když toto umístění chrání tetování před některými vnějšími faktory jako je obvyklé tření a odření, UV záření může proniknout hluboko do kůže a ovlivnit pigmenty v tetování. To může způsobit, že barvy postupně ztrácejí sytost a kontrast, což způsobuje, že tetování vypadá bledší.

Abyste minimalizovali blednutí tetování na slunci, je důležité používat opalovací krémy s vysokým faktorem ( ideálně SPF50) ochrany proti UV záření, nebo zakrývat tetování oblečením při pobytu na slunci.

Dodržováním těchto opatření svoje tetování udržíte déle hezky syté a plné barev.