/ Blog / Péče o nové tetování

Péče o nové tetování

Zajímá vás, jak správně pečovat o své nové tetování? Jsou dvě cesty, kterými se můžeme vydat při péči o novou kérku. Použití hojivé folie ( Second skin ) nebo použití potravinářské folie. Kvalitní hojení vašeho tetování je polovina úspěchu ! pokračovat ve čtení

Péče o nové tetování

Pamatujte, že s čerstvou kérkou jsou některé aktivity jako např. opalování, koupání v bazénu, sauna, solárium, po dobu hojení úplně vyloučené. Doporučuju určitě taky vynechat sport a fitness ideálně 5-7 dní. V den, kdy bylo tetování provedené, vynechte prosím jakékoliv namáhavé činnosti.
Kvalitní hojení je polovina úspěchu !


Jsou dvě cesty, kterými se můžeme vydat při péči o novou kérku.


1. Použití hojivé folie ( Second skin )

Po dokončení práce Vám na čerstvou kérku nalepím “second skin”. Je to folie, která bude tetování chránit následujících 5-6 dní. Tetování se pod ní bude hojit a výrazně se tím sníží citlivost daného místa při otírání oděvu. Zároveň je menší šance, že se při hojení něco zanedbá.
U větších prací, kdy byla pokožka traumatizována ve větší míře, doporučuju lepit až následující den. Je totiž možné, že bude porušená kůže vylučovat plazmu spolu se zbytky inkoustu i 24h po zákroku, a není žádoucí, aby to zůstávalo pod folií. Buďto Vás vyzvu, abyste následující den dorazili a folii aplikuju já, nebo si to můžete nalepit sami doma.
V tom druhém případě je postup následující. Potravinářskou folii, kterou jsem Vám na tetování dal v ten samý den, před spaním sundáte, tetování omyjete desinfekčním mýdlem a vodou. Osušíte opatrně čistou osuškou a necháte vyschnout na vzduchu. Před spánkem opět zabalíte do potravinářské folie, aby se do čerstvého tetování během spánku nedostala nečistota, nebo se nepřilepilo k prostěradlu. Ráno celý proces mytí opakujete.
Second skin se aplikuje na čisté a hlavně suché tetování. Při větších plochách ho doporučuju lepit od spodu a po menších kusecht, kvůli lepší manipulaci. Snažte se second skin moc nenamáčet a neodírat oblečením. Po sundání folie tetování každý den při hygieně omyjte a namažte slabě aftecare max. 2x denně.


2. Použití potravinářské folie

Po dokončení práce Vám čerstvé tetování zabalím do potravinářské folie. V ten samý den při večerní hygieně potravinářskou folii sundáte a tetování omyjete desinfekčním mýdlem a vodou. Osušíte čistou utěrkou a necháte vyschnout. Na noc doporučuju znovu zabalit do potravinářské folie. Ráno celý proces mytí opakujte, nechte vyschnout a namažte slabě aftercare. Tetování udržujte v čistotě a každý den opatrně omyjte, aftercare mažte max. 2x denně.