/ Blog / Odstranění tetování…

Odstranění tetování laserem

Jak funguje odstranění tetování laserem ? Jak se připravit na odstranění tetování laserem ? pokračovat ve čtení

Odstranění tetování laserem

Odstraňování tetování laserem

 

Odstraňování tetování laserem je moderní a účinná metoda, která umožňuje zbavit se nežádoucích tetování. Tento proces využívá laserové technologie k rozkladu pigmentových částic v kůži, které jsou následně absorbovány a vyloučeny tělem. V tomto článku se podíváme na postup samotného odstraňování a jak by se měl klient na tento zákrok připravit.

Pro objednání na nezávaznou konzultaci využijte kontaktní formulář nebo telefon.

 

Jak laserové odstraňování tetování funguje

 

1. Konzultace: Prvním krokem je konzultace. Během této schůzky posoudím tetování, typ pokožky a zdravotní stav klienta.

2. Příprava Kůže: Před samotným zákrokem je kůže očištěna

3. Samotný zákrok :Laserové paprsky jsou zaměřeny na tetování, kde rozkládají pigmenty v kůži. Různé barvy tetování vyžadují různé vlnové délky laseru. Tento proces může trvat několik minut až hodinu, v závislosti na velikosti a složitosti tetování.

4. Po zákroku: Doporučuji se vyhnout se přímému slunci a dodržovat pokyny pro následnou péči, aby se minimalizovalo riziko infekce a podpořilo hojení.

 

 

 

Jak se připravit na odstraňování tetování laserem

 

Příprava na laserové odstraňování tetování je klíčová pro zajištění bezpečného a účinného zákroku. Zde jsou kroky, které by měl klient dodržet:

 

1. Konzultace: Absolvujte úvodní konzultaci s certifikovaným odborníkem. Diskutujte o svém zdravotním stavu, užívaných lécích a očekáváních od zákroku.

2. Vyhněte se slunci: Přibližně dva týdny před zákrokem se vyhněte přímému slunci a soláriím. Opálená pokožka může zvýšit riziko komplikací.

3. Nepoužívejte samoopalovací přípravky: Vyhněte se používání samoopalovacích přípravků minimálně týden před zákrokem.

4. Hydratujte pokožku: Udržujte pokožku hydratovanou pomocí hydratačních krémů, ale vyhněte se aplikaci těsně před zákrokem.

5. Nepoužívejte krémy a parfémy: Den před zákrokem a v den zákroku nepoužívejte na ošetřovanou oblast žádné krémy, parfémy ani jiné kosmetické přípravky.

6. Oblečte si pohodlné oblečení: Na den zákroku si oblečte volné a pohodlné oblečení, které nebude dráždit ošetřovanou oblast.

7. Dostatečně se hydratujte: Pijte dostatek vody, aby byla vaše pokožka hydratovaná, což může podpořit hojení po zákroku.

 

Následná péče po zákroku

 

Po každém sezení je důležité dodržovat pokyny odborníka pro následnou péči, aby se zajistilo správné hojení a minimalizovaly možné komplikace:

1. Aplikujte antiseptický krém: Nanášejte doporučený antiseptický krém na ošetřovanou oblast podle pokynů. Doporučuji Bepanthen Tattoo, který je volně prodejný v lékárnách.

2. Vyhněte se škrábání: Ošetřovanou oblast neškrábejte ani netřete, i když může svědit.

3. Chraňte pokožku před sluncem: Používejte krém s vysokým ochranným faktorem, když jdete ven, aby se předešlo poškození kůže sluncem.

4. Dbejte na hygienu: Udržujte ošetřovanou oblast čistou a suchou, aby se minimalizovalo riziko infekce.

 

 

 

Laserové odstraňování tetování je bezpečný a efektivní způsob, jak se zbavit nežádoucích tetování. Správná příprava před zákrokem a následná péče jsou klíčové pro dosažení nejlepších výsledků. Konzultace s odborníkem je nezbytná pro určení vhodného postupu a zajištění bezpečného průběhu odstraňování.